Fantasy Mechanics

Forum mechanikó Bowlingowych

• Nie jesteś zalogowany.
  • Polecamy: Komputery

Ogłoszenie

Zapraszamy do rejestracji w forum po reotwarciu ;)

#1 2008-04-14 19:24:09

korreks

Administrator

Punktów :   

Dlaczego powstało forum

Witam Wszystkich Was

To świetne pytanie. Dlaczego? I nie do końca wiem, w czym jego świetność tkwi . W tym, że nie do końca znam jasną odpowiedź na nie, a może w tym, że tej odpowiedzi oczekiwałbym od tych, którzy to forum będą użytkować. Jedno jest pewne, pomysł forum zrodziło się w mojej głowie na ostatnim szkoleniu Brunswicka.
Mamy fora anglojęzyczne, których kontekst funkcjonowania odbiega zbyt daleko od tego, z czym mamy do czynienia u nas w rodzinnym kraju, a niestety nie są to rodzynki w swej słodyczy lecz raczej swoistej unikalności. Podczas gdy centra w USA stoją na szczycie hierarchi bowlingu, te w Europie wydają się jechać na innym wózku, w zupełnie innej kategorii. I jestem głęboko przekonany, że nie jest to wina ludzi zajmujących się obsługą maszyn. Problem tkwi głębiej, być może w idei bowlingu za oceanem, może w odwiecznym problemie finansowym, możliwe że w samym potencjale klientów rynków europejskich, a najprawdopodobniej jest wynikiem nałożenia się wszystkich tych czynników. To jednak co wydawałoby się złe, rodzić może cenne owoce. Brak części i niedofinansowanie techniczne pozwoliły na odrodzenie się starej zasady "polak potrafi" w jej pełni. Każdy z mechaników to taka mała "złota rączka", chodząca puszka dobrych pomysłów i cennych rad. Tylko okoliczności nie sprzyjały jakoś ich rozwojowi.
Mieliśmy więc ogromny potencjał. Grono świetnych mechaników, kawałek dobrej wiedzy, sporo chęci i zaangażowania. Do tej pory jednakże na tym polu nie pojawiło się nic, co zwróciłoby moją uwagę, nic co pozwoliłoby na swobodną komunikację pomiędzy nimi. I tak zasiadłem któregoś z wieczorów, pozwalając by sączące się z monitora swiatło spływało na klawiaturę, z której sączyły się wolno, może zbyt powoli, pierwsze słowa pozwalające zaistnieć temu tworowi. Forum narodziło się w dniu 14.04.2008 w Rudzie Śląskiej, w Centrum Bowlingowym Fantasy Park.
Jak długo przetrwa - to będzie zależne tylko od Was - drodzy użytkownicy.

Stopka forum

RSS